تاثیر ترکیبات مضر شامپو و انتخاب درست نوع شامپو

هرچه ترکیبات شیمیایی مضر در شامپوهای روزانه کمتر باشد این شامپوها آسیب کمتری به موهای ما می‌زنند و تاثیرات مثبت طولانی‌تری ایجاد می‌کنند

هرچه ترکیبات شیمیایی مضر در شامپوهای روزانه کمتر باشد این شامپوها آسیب کمتری به موهای ما می‌زنند و تاثیرات مثبت طولانی‌تری ایجاد می‌کنند

تاثیر ترکیبات مضر شامپو و انتخاب درست نوع شامپو

پنج‌شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۶۲۵ بازدید

هنگامی که موها بیش از حد شسته می شوند، چربی طبیعی آن از بین می رود و به دنبال از بین رفتن این چربی، ساقه مو آسیب دیده و شکننده می شود و در نهایت نیز ریزش موها را به دنبال خواهد داشت. توصیه می‌شود افراد دارای موی چرب به صورت یك روز در میان موهای خود را با شامپوی مخصوص موی چرب شستشو دهند. همچنین به افراد دارای موی خشك نیز توصیه می‌شود، با استفاده از شامپوی مخصوص موی خشك با فواصل زمانی بیشتر موهای خود را شستشو دهند.

استفاده هر روز از کدام شامپوها برای مو مضر است؟

افراط در شستن موها برای پوست سر هم عوارضی را به در پی خواهد داشت، چرا که با شستشوی بیش از حد سر چربی های طبیعی روی سطح پوست سر از بین می رود و به دنبال آن رطوبت روی سطح آن کم می شود و در نتیجه باعث خشک و پوسته پوسته شدن پوست سر می گردد.

چند مرتبه در یک هفته باید به شستن موها بپردازیم؟

بستگی به نوع مو، شیوه زندگی و فعالیت بدنی دارد و در مورد همه افراد نمی توان به یک گونه سخن گفت. به عنوان مثال اگر موهای چربی داشته باشید، می توانید با استفاده از بهترین شامپو برای موهای چرب هر روز آن ها را بشویید و از سوی دیگر اگر نوع موهایتان خشک باشد، نیازی به شستشوی روزانه نیست و 2 تا نهایتا 3 مرتبه شستن موها در هفته کفایت می کند.

تغییر شامپو مفید است یا مضر؟

امروزه متخصصین پوست می‌گویند تغییر شامپو اغلب می‌تواند برای موهای شما مضر باشد. زیرا باعث ایجاد درماتیت پوستی یا درماتیت سبوره که ممکن است حتی در برخی موارد باعث ریزش مو شود، می‌‌گردد.

اگر شامپویی پیدا کردید که به نظر می‌رسد برایتان خوب است، آن را نگه دارید. اگر متوجه شدید که تغییر شامپو به طور منظم هیچ تاثیری بر موهای شما ندارد و به حفظ حجم کمک می‌کند، با همین روش ادامه دهید.با این حال؛ اگر متوجه شدید که تغییر منظم شامپو باعث تحریک و خارش پوست شما می‌شود یا ناگهان ریزش مو همراه با خارش و قرمزی ایجاد می‌کند، ممکن است وقت آن رسیده باشد که با یک پزشک ملاقات کنید.در بسیاری از موارد، خریدن یک شامپوی ضد شوره‌ی مخصوص و حداقل سه ماه استفاده از آن ممکن است پاسخی به درماتیت پوستی باشد و حتی ممکن است باعث کاهش ریزش مو شود.

طریقه شامپو زدن صحیح موها :

گره گشایی از مو :
موی خود رابا یک شانه دندانه درشت شانه کنید تا هیچگونه گره ای روی آن باقی نماند. هرگز موی خود را درحالت خیس شانه نکنید ٬ زیرا در این حالت نیروی بیشتری برای شانه کردن مصرف می کنید بنابراین موی شما ممکن است شکسته شود.

آبکشی اولیه با آب ولرم :
درمرحله بعدی موهای خودرا با آب ولرم و نیمه گرم آبکشی نمایید. به این مرحله آبکشی اولیه و یا پیش از شستشو ” Pre-Washing ” گفته می شود که برای زدودن گردوغبار و بطورکلی آلودگیهای قابل حل درآب انجام می گیرد. هرگز از آب داغ استفاده نکنید زیرا باعث تردی و شکنندگی موهای شما خواهد شد.

پخش کردن شامپو درکف دست :
مقداری شامپو درکف دست خود بریزید و دستهای خودرا روی هم مالش دهید تا شامپو روی دستهایتان پخش شود(حرارت دستهای شما به عملکردبهترشامپو کمک می کند). درواقع کف شامپو بایدروی دست شما تشکیل گردد.

ماساژدادن شامپو برروی پوست سر با نوک انگشتان :
شامپو راروی همه قسمتهای سرپخش نموده و با نوک انگشتانتان به آرامی روی پوست سروموهایتان ماساژ دهید (دقت نمائید که از ناخن ها استفاده نکنید) برای جلوگیری از گره خوردن و شکسته شدن مو این کاررا به آرامی و بصورت دورانی انجام دهید.

آب کشی نهایی :
دراین مرحله موی خود را به خوبی آبکشی نمایید تا هر گونه بقایای شامپو از لابلای موهای شما زدوده شود.

شامپو کردن زیاد مو

مواد مضر بکار رفته در شامپوها

1. آمونیوم لوریل سولفات یا سدیم لورت سولفات

سولفات یک پاک کننده بسیار قوی می باشد که واکنش های شیمیایی نشان می دهد و می تواند در ترکیب با آب، پوست سر را تمیز کند و زمانی که سرتان را با شامپو می شویید، سولفات ها تمام چربی و آلودگی ها را از بین می برند اما همزمان با تمیز کردن می توانند به موها نیز آسیب بزنند و آن را شکننده و بیش از حد مجعد کنند.

2. سدیم لوریل سولفات

سدیم معمولا حالت کفی را به شامپو می بخشند که همه این ویزگی را دوست دارند اما زمانی که روی پوست سر بمانند، می توانند اثرات سمی روی بدن فرد به جا بگذارند. پیش از این هم درسلامت نمناک اشاره کردیم موهای رنگ شده و خشک باید از این ماده دوری بمانند زیرا رنگ را از بین می برد و ریشه های مو را با از بین بردن روغن های طبیعی خشک می کند.

3. پارابن

پارابن ها معمولا به آسیب زننده ها معروف هستند و این مواد از ورود باکتری ها و رشد آن ها در مواد آرایشی و شامپو جلوگیری می کنند اما می توانند تولید استروژن را کاهش دهند که با بیماری هایی مثل سرطان سینه ارتباط مستقیم دارد.

4. سدیم کلرید

سدیم کلرید نام دیگر نمک می باشد. سدیم کلرید در شامپو و نرم کننده برای ضخامت مو استفاده می شود اما نمک می تواند برای پوست سر خشک، حساسیت و خارش ایجاد کند که باعث ریزش مو خواهد شد.

5. پلی اتیلن گلیکول

این ماده از نفت خام گرفته می شود و البته هیچ سندی ثابت نکرده است که این ماده به تنهایی سمی باشد اما ترکیب آن با محصولات دیگر برای مو آسیب زا است.

6 و 7. دی اتانول آمین و تری اتانول امین

این دو ماده مسئول پایداری در شامپو و کف کنندگی در آن هستند و بر پایه آب و روغن می باشند و در سال 1998 محققان بین این مواد و سرطان های حیوانات، روابطی را کشف کردند اما تاثیرات آن هنوز بر روی انسان به طور واضح کشف نشده است اما در کشورهایی مثل اروپا استفاده از این ترکیبات در شامپو و مواد آرایشی ممنوع است.

8. فرمالدهید

در آزمایشات انجام شده، ثابت شده است که فرمالدئید به راحتی توسط پوست انسان جذب می شود که معمولا تولید کنندگان این ماده را به عنوان نگه دارنده به شامپوها اضافه می کنند اما این ماده می تواند در گذشت زمان تغییر حالت دهد.

9. الکل

وجود الکل در شامپو باعث خشک شدن موها می شود. البته انواعی از الکل ها مثل c و s خاصیت خشک کنندگی مو را ندارند و این الکل ها می توانند رطوبت مو را نیز حفظ کنند. و الکل های پروپانول معمولا جزء الکل های مضر در شامپو هستند.

10. ترکیب رایحه

محصولاتی که حاوی مواد خوشبوکننده هستند، مواد شیمیایی پنهانی دارند.

این مواد رایحه دار در محصولات آرایشی به طور وسیع استفاده می شود و می تواند بیماری هایی مثل آسم و سرطان را به وجود بیاورد، آن ها همچنین می توانند باعث حساسیت مو و پوست سر نیز بشوند که همین امر باعث ریزش مو خواهد شد.

11. ترکیبات رنگ

بیشتر شامپوها و نرم کننده ها با ترکیبات رنگ دار موجود هستند که باعث زیباتر شدن ظاهر آن ها می شود و این رنگ ها از مواد نفتی گرفته می شود و می تواند تاثیرات مضری بر روی سلامت فرد بگذارد و ترکیبات رنگ دار به طور طبیعی در اکثر شامپوها وجود دارد.

12. دایمتیکون

دایمتیکون نوعی از سیلیکون می باشد که در محصولات مویی استفاده می شود و شامپوها را نیز در بر می گیرد که این ماده می تواند باعث ایجاد چربی های اضافه در فولیکول های مو شود و از آن جایی که نقش این ماده حفاظت از سطح پوششی مو می باشد، می تواند رطوبت و مواد مغذی را به مو مسدود کند و از این طریق آلودگی ها را نیز از بین ببرد و همچنین می تواند منافذ پوست سر را نیز ببندد و باعث خارش و حساسیت شود.

13. کوکامبدو پروپیل بتائین

این ماده یکی دیگر از همان موادی است که برای افزایش کف در شامپوها استفاده می شود و از روغن نارگیل گرفته می شود اما می تواند تاثیرات منفی برای موها داشته باشد. مواردی مثل آلرژی ها، خستگی پوست، اگزما و قرمزی از عوارض این ماده است.

14. تریکلوزان

استفاده از تریکلوزان در صابون های آنتی باکتریال در سال 2016 ممنوع شد اما هنوز از آن ها در خمیر دندان ها، شامپوها و دئودورانت ها استفاده می شود. این ماده شیمیایی آنتی باکتری می تواند تعادل هورمون ها را بهم بریزد و در نتیجه می تواند مشکلاتی مثل سرطان، اختلال در رشد نوزاد و موارد دیگر را به وجود بیاورد.

15. رتینل پالمیتات

رتینل پالمیتات یکی دیگر از موادی است که با پالمیتیک اسید ترکیب می شود و این ماده می تواند باعث قرمزی، خارش و پوسته شدن در قسمت سر شود و دیگر اثرات جانبی آن شامل مشکلاتی مثل سرطان، سمی شدن اعضای بدن و مشکلات تناسلی می باشد.

مواد سالم به کار رفته در شامپوها

در حالی که بسیاری از شامپوها از مواد مضر استفاده می کنند اما هنوز هم شامپوهایی هستند که از مواد طبیعی، روغن های مفید، مواد غیر سمی استفاده می کنند و شما می توانید از خواص درمانی ان ها استفاده کنید.

مواد مضر بکار رفته در شامپو

شامپو چند دقیقه روی موها بماند ؟

اصلا ضرورتی ندارد که شامپو روی مو باقی بماند. همان زمانی که برای شست وشوی موهای تان باماساژدادن شامپو روی آن صرف می کنید، کافی است و دیگر نمی خواهد شامپو را روی سرتان نگه دارید. اما کاندیشنرها باید مدت کمی روی مو بمانند و بعد آبکشی شوند. درمورد شامپوهای درمانی نیز لازم است شامپو به مدت 5-3 دقیقه برای اعمال اثر دارو روی سر باقی بماند و سپس آبکشی شود.

استفاده از شامپوهای گیاهی بهتر از شامپوهای شیمیایی است ؟

این یک باور و ادعای علمی نیست چون شامپوهای گیاهی هم دارای ترکیبات شیمیایی هستند. بد نیست بدانید که عصاره گیری از گیاهان به منظور تولید شامپو هم با روش های شیمیایی صورت می گیرد، ضمن اینکه شیمیایی بودن یک محصول، به خودی خود مذموم نیست و این کار (تهیه محصولات شیمیایی) هم یک نوع علم محسوب می شود.

شامپو گیاهی یا شیمیایی
جهت رزرو ساعت و روز خدمات در این مجموعه با شماره های تلفن : 44010470 - 021 همراه : 09376230845 تماس حاصل نمایید یا از قسمت رزرو انلاین وقت خود را رزرو نمایید تا پذیرای حضور شما عزیزان باشیم.


آیا نرم کننده مو باعث ریزش مو میشود

نرم کننده مو چه تأثیری بر روی موها دارد؟ ... نرم‌کننده مو که بعد از شامپو استفاده می‌شود و سپس کامل از روی موها شسته می‌شود، رایج‌ترین نوع نرم‌کننده برای ...

سیلیکون در شامپو چیست و مضرات آن چیست؟

ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که پس از استفاده برخی شامپوها یا ... استفاده طولانی مدت آنها، می‌تواند بر استحکام و ظاهر موی شما تاثیر ...

تاثیرات شامپو و نرم کننده مو چیست؟

استفاده از نرم کننده مو در کنار شامپو مناسب می تواند پکیج مراقبت از مو شما را ... شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد شامپوهای مدرن، با فرمول مناسب و ملایم ...

چرا نباید از شامپو های رنگ مو استفاده کنیم ؟

به دلیل سهولت استفاده از شامپو های رنگ مو، افراد زیادی این شیوه را ... ها وجود دارد که می تواند استفاده ی مداوم از آن بر سلامت موها تاثیرات ...

شامپو و نحوه شست‌وشوی موها، از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر موهای وز است. ... کنترل میزان استفاده از شامپو در شست‌وشوی مو، تاثیر زیادی در صاف شدن و حالت ...

دیدگاه خود را بیان کنید