عوامل و درمان کک و مک صورت به روش مدرن

علت کارکرد نامنظم کبد که عامل اصلی ایجاد کک و مک می باشد...

علت کارکرد نامنظم کبد که عامل اصلی ایجاد کک و مک می باشد...

عوامل و درمان کک و مک صورت به روش مدرن

پنج‌شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۸۳۶ بازدید

کک و مک یا اصطلاحا افیلایدز (ephelides) به دانه‌های ریز و قهوه‌ای روشن (غالبا با قطر کمتر از 3 میلی متر) گفته می‌شود که معمولا روی بینی و قسمت میانی صورت قرار دارند و به سمت اطراف صورت پخش می‌شوند.
علت کک و مک صورت، وجود سلول‌های خاصی در پوست است که رنگدانه‌ای به نام ملانین تولید می‌کنند.وقتی که پوست در معرض تابش پرتوهای آفتاب قرار بگیرد، تولید سلول‌هایی به نام «ملانوسیت» افزایش می‌یابد. ملانین همان ماده‌ای است که باعث رنگی شدن پوست می‌شود. پرتو های خورشید باعث می‌شود که پوست برای محافظت از لایه‌های زیرین خود اقدام به تولید مقدار بیشتری از رنگدانه ملانین کند. حال اگر این ملانین در یک نقطه بیشتر ساخته شود، منجر به تشکیل کک و مک خواهد شد.

مهمترین عاملی که باعث ایجاد کک و مک می شود کارکرد نامنظم کبد می باشد.
علت کارکرد نامنظم کبد که عامل اصلی ایجاد کک و مک می باشد بر اثر وارد شدن مواد زائد به خون و کبد بروز می کند. مواد زائد چطور وارد خون و کبد می شوند؟ مصرف روغن های نباتی صنعتی جامد و مایع، رژیم غذایی غیر ارگانیک ( غیر طبیعی )، مصرف بیش از اندازه برخی داروهای شیمیایی، استنشاق هوای آلوده می تواند از مهمترین دلایل ایجاد کک و مک باشند. یکی دیگر از دلایل بروز کک و مک بعد از لیزر موهای زائد است.

دلیل اصلی ایجاد لک در صورت، تولید زیاد چربی در پوست است. پس از ترکیدن آکنه و از بین رفتن جوش‌، جای آن‌‌ها به‌صورت لک روی صورت باقی ‌‌می‌ماند.

مهم‌ترین عوامل مؤثر در ایجاد لک عبارت‌اند از:

- ژنتیک فرد

- تغییرات هورمونی

- پیری

- بارداری

- اشعه UV

- اسکار و زخم آکنه

- بیماری های پوستی

- استرس و فشارهای روحی و روانی

- تغذیه و کمبود ویتامین

- ضعف کبد

- عفونت‌‌ها

دو نوع کک و مک وجود دارد: افیلایدز (ephelides) و لنتیگین (lentigine). کک و مک نوع اول با بالا رفتن سن به تدریج محو می‌شود و معمولا در فصول زمستان نیز کمرنگ‌تر یا ناپدید است. اما نوع دوم در واقع بر اثر قرار گیری در معرض آفتاب در بلند مدت ایجاد می‌شود و با بالا رفتن سن بیشتر و بیشتر نمایان می‌شود.

دلایل ایجاد کک و مک

لیزر‌های مورد استفاده برای از بین بردن کک و مک

روش لیزر برای درمان عوارض متعددی از جمله از بین بردن لک های صورت، آکنه و جوش‌های پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین در حال حاضر این روش همچنان یکی از بهترین و ایمن‌ترین روش‌ها برای درمان کک و مک نیز محسوب می‌شود.

البته ماندگاری آثار عمل لیزر در این افراد به خاطر آن بوده است که بعد از درمان، همواره از ضد آفتاب استفاده کرده و از برنزه کردن پوست و یا قرار گرفتن در معرض آفتاب به هر قیمتی اجتناب کرده‌اند.

دستگاه‌های لیزر مختلفی برای درمان کک و مک مورد استفاده قرار می‌گیرند که هر یک ویژگی‌های متفاوتی دارند. پزشک متخصص با توجه به سن، نوع پوست، شدت کک و مک‌ها وضعیت کلی شما، نوع لیزر مناسب برای شما را انتخاب می‌کند.

انواع لیزرهایی که می توانند در از بین بردن کک و مک استفاده شوند آورده شده است:

- لیزر Q switch Nd: YAG (532 nm) laser (KTP laser)

- لیزرQ switch alexandrite (755 nm)

- لیزرQ switch ruby (694 nm)

- لیزرErbium YAG

- لیزر CO2

- لیزر فرکشنال

توضیح چند مورد آن...

لیزر Q-switch ND Yag

معمولا یکی از اولین انتخاب‌ها است که اکثر پزشکان آن را ترجیح می‌دهند. این لیزر برای از بین بردن انواع لک‌های پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با کمک این لیزر می‌توان تنها پس از چند جلسه درمانی، تمام کک و مک‌ها را از بین برد. تنها پس از یک جلسه درمانی، اولین تاثیرات لیزر مشهود هستند. معمولا پس از اعمال لیزر، پوست دچار قرمزی خفیف می‌شود و سپس حالت پوسته پوسته پیدا می‌کند و این پوسته‌ها می‌ریزند.

این علائم ممکن است باعث وحشت برخی از بیماران شود. اما باید بدانید که این علائم کاملا طبیعی است و جایی برای نگرانی نیست. در واقع این علائم، نشانه‌ی خوبی است که درمان جواب مثبت داده است.

همچنین باید به خاطر بسپارید که این علائم موقتی هستند. پس از جلسه لیزر درمانی، شخص می‌تواند به راحتی به کارهای روزمره خود ادامه دهد و جلسه درمانی هیچ اختلالی در روند انجام کارهای روزمره شخص ایجاد نمی‌کند. این روش همچنین هیچ عوارض بلند مدتی در زیبایی پوست ایجاد نمی کند و نتایج آن قابل اطمینان و موفقیت‌آمیز هستند.

لیزر اربیوم یاگ (Erbium Yag )

لیزر اربیوم یاگ یک تکنولوژی لیزری بسیار موثر است که نتایج موفقیت آمیزی در زمینه از بین بردن لک‌های پوستی و کک و مک به دست می‌دهد. این نوع لیزر می‌تواند به عمیق‌ترین لایه‌های پوست نفوذ کند. اشعه‌های لیزر Erbium Yag موجب می‌شود که بافت دارای لکه و تیره رنگ به نحوی حل شود و موجب بازسازی بافت پوست می‌شود. این روش درمانی بسته به شرایط بیمار بین یک تا سه جلسه انجام می‌شود.

در پایان دوره درمان، کک و مک‌های پوستی از بین خواهند رفت. در حین انجام لیزر درمانی، بیمار هیچ درد یا ناراحتی حس نمی کند. زمانی که لیزر درمانی انجام شد ممکن است پوست برای یک یا دو روز دچار قرمزی شود که کاملا طبیعی است. بعد از این مرحله، سطح پوست شما پوسته‌پوسته شده و در واقع لایه‌برداری می‌شود.

علائم گفته شده (قرمزی و پوسته شدن) موقتی هستند و به زودی برطرف می‌شوند. در این روش، بیمار میتواند بلافاصله پس از جلسه درمانی به روال عادی زندگی خود و کارهای روزمره بازگردد.

لیزر CO2

لیزر CO2 در واقع لیزر دی اکسید کربنِ فراکشنال است. در این روش تنها با یک شاتِ لیزری، به عمق مورد نظر از پوست نفوذ می‌شود. در این روش بافت پوست به نحوی کاملا کنترل شده و محدود تخریب می‌شود تا بازسازی سلول‌های پوستی آغاز شود. بنابراین، با آغاز پروسه بازسازی پوست پس از اعمال لیزر، کک و مک‌های پوستی محو می‌شوند.

لیزر فراکشنال

لیزر فراکشنال شات‌های میکروسکوپی تولید می‌کند که به نواحی دارای کک و مک اعمال شده و آن‌ها را از بین می‌برند. تخریب بافت پوستی در این روش کاملا کنترل شده و محدود است. نتیجه این تخریب، لایه برداری پوست (پیلینگ) است. لیزر فراکشنال روی نواحی سالم پوست (که فاقد لک هستند) هیچ اثری ندارد و لازم نیست بیماران در این باره نگران باشند. این لیزر تنها جذب نواحی می‌شود که دارای لکه هستند.

در پایان هر جلسه درمانی، میزان بازسازی پوست بیشتر و بیشتر می‌شود و لکه‌ها محوتر می‌شوند. مدت زمان لازم برای بازسازی پوست پس از لیزر فاکشنال بسیار کوتاه است.

با توجه به مزایایی که لیزر فراکشنال دارد، معمولا به روش‌های دیگر ترجیح داده می‌شود.

لیزر کک و مک صورت

از دیگر روش های درمان لک، کک و مک

- پیلینگ شیمیایی
در این روش از اسیدهایی مثل سالیسیلیک اسید، گلیکولیک اسید و غیره استفاده می شود. پیلینگ شیمیایی لک ها و کک و مک های سطحی را از بین می برد و تاثیری روی لک های عمیق پوست ندارد. پیلینگ شیمیایی نیاز به تکرار دارد و بعد از یک هفته قرمزی پوست برطرف می شود.

- لایه بردارهای شیمیایی
با توجه به نوع لک ها، ممکن است متخصص پوست استفاده از لایه بردارها را برای پوست شما تجویز کند. لایه بردارهای شیمیایی انواع مختلفی دارند و بسته به نوع لک ها، از لایه بردارهای سطحی یا لایه بردارهای متوسط و یا لایه بردارهای عمیق استفاده می شود.

لایه‌بردارها از نظر قدرت لایه‌برداری به سه دسته تقسیم می‌شوند:

لایه‌برداری سطحی: این گونه از لایه‌بردار‌ها حاوی هیدروکسی اسید از نوع آلفا و یا بتا هستند که فقط یک لایه‌ سطحی از پوست را برمی‌دارند.

لایه‌برداری متوسط: در این نوع از کرم‌های لایه‌ بردار ماده‌ای به نام اسید تری کلرواستیک وجود دارد. این اسید نفوذ بیشتری به عمق پوست داشته و لایه‌های بیشتری از پوست را حذف می‌نماید.

لایه‌برداری عمیق: وجود غلظت بالاتری از اسید تری کلرواستیک و همچنین ماده‌ای به نام فنل در این گونه‌ لایه‌بردارها سبب حذف لایه‌های بیشتر می‌گردد. بعد از گذشت 2 الی 3 روز تاثیر کرم لایه‌بردار را متوجه خواهید شد.

- درمان کک و مک با پیلینگ نقطه ای
یکی دیگر از روش های درمان عارضه کک و مک پیلینگ نقطه ای می باشد، در واقع پیلینگ نقطه ای بدین صورت است که به وسیله ی اسیدهای میوه یا مواد شیمیایی خاص به صورت سطحی موجب سوزاندن کک و مک می شود. در حقیقت این روش درمان عملکردی مشابه با لیزر دارد اما انتخاب هر کدام از این روش های درمان بسته به تیپ پوستی، شرایط بیمار و هدف از درمان بیمار مشخص می گردد.

در روش میکرودرم لایه‌های‌ نازکی از سطح پوست را با دستگاه برمی‌دارند که این کار باعث کم‌رنگ‎‌تر شدن کک مک‌ها و کاهش نسبی آسیب‌های ناشی از خورشید می‌شود. به این روش پلینگ مکانیکی صورت نیز گفته می‌شود و چندیدن جلسه زمان می‌برد.

- کرم موضعی رتینوئید
کرم رتینوئید یک ترکیب از ویتامین A است. این کرم برای بهبود پوست آسیب‌دیده از آفتاب و روشن شدن کک و مک استفاده می‌شود. با توجه به نتایج یک تحقیق در سال 2014، رتینوئیدها می‌توانند با جذب اشعه ماورا بنفش از پوست در برابر ایجاد کک و مک محافظت کنند.

- کرم محوکننده موضعی
کرم محوکننده که کرم سفیدکننده نیز نامیده می‌شود، هم از طریق نسخه پزشک و بدون آن در داروخانه‌ها و حتی فروشگاه‌های لوازم آرایشی در دسترس است. بسیاری از کرم‌های محو شده حاوی هیدروکینون هستند. این ماده تولید ملانین را سرکوب می‌کند و مناطق تیره پوست یا کک و مک را روشن می‌کند.

روش های درمان کک و مک

مراقبت های بعد از درمان کک و مک

مراقبت بعد از درمان کک و مک بسیار مهم است زیرا اگر فرد پس از درمان در معرض نور آفتاب قرار بگیرد یا فعالیت آن به نحوه باشد که در معرض مستقیم نور آفتاب باشد، بایستی گفت که عود کک و مک در چنین افراد با وجود این شرایط حتمی است و حتی می توان گفت گاهی اوقات کک و مک تشدید خواهد شد. استفاده از سرم ها یا کرم های لک بر قوی در مواردی که کک و مک بسیار سطحی و روشن است، توصیه می شود.

درمان کک و مک

جهت رزرو ساعت و روز خدمات در این مجموعه با شماره های تلفن : 44010470 - 021 همراه : 09376230845 تماس حاصل نمایید یا از قسمت رزرو انلاین وقت خود را رزرو نمایید تا پذیرای حضور شما عزیزان باشیم.


لیزر کک و مک

در این مقاله، ما روش‌های مؤثر برای مقابله با کک و مک صورت و درمان آن از جمله روش رفع کک و مک با لیزر را مورد بحث قرار می‌دهیم. لیزر کک و مک ...

درمان کک مک و لک پوست با لیزر

لیزر درمانی بهترین روش برای برداشتن یا از بین بردن کک و مک ها است. چرا که لیزر مخصوص درمان کک‌ و مک کاملاً بی عارضه است و هیچ درمان دارویی

بهترین دستگاه لیزر کک و مک

یکی از روش های درمان کک و مک صورت و بدن، لیزر می باشد که معمولاً درمان کک و مک با لیزر درمانی موفقیت آمیز بوده و رضایت بیماران را در پی دارد.

صفر تا صد درمان کک و مک صورت با لیزر

درمان کک و مک با لیزر به وسیله لیزر کیو سوییچ و کوترا با کمترین عوارض انجام می شود. روش های دیگری نیز برای برداشتن کک و مک وجود دارد.

‏روش های درمان کک و مک · ‏عوارض لیزر کک و مک صورت · ‏نکات مربوط به برداشتن کک...

درمان کک و مک با لیزر | قیمت لیزر کک و مک

درمان کک و مک صورت با لیزر، پیلینگ و کرم

آیا می‌توان کک و مک را برای همیشه از بین برد؟ روش درمان کک و مک با لیزر در کلینیک زیبایی زعفرانیه چیست؟ دیگر راه‌های رفع کک و مک صورت; بهترین روش برای پیشگیری ...

رفع کک و مک با لیزر روشی برای از بین بردن لک های ناخواسته است. حذف کک و مک با لیزر ملانین در پوست را هدف قرار می دهد و اشعه لیزر به طور انتخابی توسط رنگدانه ...

مزایای استفاده از لیزر برای درمان کک و مک

ممکن است بعضی به صورت موقت به کمک لیزر بتواند از شر دانه‌های قهوه‌ای تیره روی پوست خلاص شود اما این امر دائمی نیست و با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب تشدید ...

درمان لک و کک و مک با لیزر

دیدگاه خود را بیان کنید