درباره ملانین مو

ملانین یک ماده رنگ دهنده به پوست، مو و چشم می باشد و هرچه مقدار آن بیشتر باشد رنگ تیره تری ایجاد می کند.

ملانین یک ماده رنگ دهنده به پوست، مو و چشم می باشد و هرچه مقدار آن بیشتر باشد رنگ تیره تری ایجاد می کند.

درباره ملانین مو

سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۱۵۸۳ بازدید

ملانین چیست؟

ملانین از سلول‌های رنگ‌دانه‌ای به نام ملانوسیت تشکیل شده است که در هر فولیکول موی پوست سر وجود دارد. رنگ موها قبل از بیرون آمدن از پوست سر، کاملاً سفید است و از کراتین که نوعی پروتئین یا رشته های قوی و براق است، تشکیل شده است. با رشد موها، ملانوسیتها، ملانین را به سلول‌هایی منتقل می‌کنند که کراتین را حمل می‌کنند و رنگ تیره طبیعی به موهای شما می‌بخشد.

ملانین نوعی رنگدانه شناخته شده می باشد که در زیبایی چشم، پوست و مو تاثیرگذار می باشد از پوست در برابر مضرات اشعه ماوراء بنفش خورشید نیز محافظت می نماید. هر چقدر مقدار آن در پوست بیشتر باشد، رنگ پوست هم تیره ‌تر می گردد.مقدار این ماده در بدن به عواملی از جمله ژنتیک، تغذیه و میزان قرار گرفتن در معرض نور آفتاب وابسته می باشد.

با افزایش سن، تولید رنگ‌دانه ملانین توسط ملانوسیت ها کاهش میابد. به همین دلیل است که رنگ موهای شما سفید یا خاکستری می‌شود.

ملانین چطور در بدن تولید می‌شود؟

این ماده در بدن توسط سلول‌هایی به نام «ملانوسیت» تولید می‌شود که در سراسر بدن پراکنده هستند و اندمک‌هایی به نام «ملانوزوم» را تولید می‌کنند. ملانوزوم محلی برای سنتز فئوملانین و اوملانین است که به سلول‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

میزان تولید ملانین در بدن در درجه اول به ژنتیک بستگی دارد. در واقع رنگ پوست، چشم و موها را از والدین به ارث می‌برید و این موضوع نشانه مقدار مشخصی از ملانین است که در بدن آن‌ها و شما به یک اندازه وجود دارد.

این ماده در ملانوسیت ها تولید می شود که در نواحی مختلف بدن از جمله موها، درونی‌ترین لایه‌های پوست، مردمک و عنبیه، مناطقی از مغز، غده فوق کلیوی و بخش‌هایی از گوش داخلی قرار دارند.

عامل تعیین کننده رنگ مو چیست؟

ملانوسیت ها دو نوع هستند: اوملانین و فوملانین

اوملانین رنگدانه ای تیره است که به موها رنگ سیاه تیره یا قهوه ای می دهد. در حالی که فوملانین یک رنگدانه روشن تر است که دلیل زرد، قرمز یا نارنجی شدن موها است نسبت و انداره این دو رنگدانه رنگ نهایی مو را تعیین میکند. ژنتیک نقش مهمی در تعیین رنگ موها دارد. ژن گیرنده ملانوكورتین-1 (MC1R) به ملانوسیت ها دستور می دهد نوعی ملانین تولید كنند كه سرانجام به موهای شما رنگ می دهد.

ملانین مو

چگونه ملانین مو را افزایش دهیم؟

> رژیم غذایی خود را اصلاح کنید

غذاهای دریایی بیشتری بخورید زیرا این مواد غذایی غنی از مس و ید هستند رژیم غذایی خود را با غذاهای طبیعی حاوی ویتامین های مورد نیاز مو غنی کنید. برخی از این غذاها شامل مرکبات، سبزیجات سبز، شیر، برنج، تخم مرغ، جگر، گوشت قرمز، مرغ و بوقلمون، ملاس، غلات کامل، دانه های خام، لوبیای خشک، لوبیای سویا، سیب زمینی، آناناس، کیوی، خربزه، میوه و سبزیجات دیگر می باشند. روی مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان نیز تمرکز کنید. غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان شامل چای سبز، آجیل، شکلات تلخ و همچنین سایر گیاهان و ادویه جات می باشد.

> ورزش کنید

استرس می تواند تولید ملانین مو را کاهش دهد و ورزش یکی از راههای موثر کاهش استرس است.انجام یوگا و تکنیک های تنفس عمیق بصورت روزانه، به کاهش استرس کمک می کند.

> روغن نارگیل

برای بهره مندی از مزایای روغن نارگیل برای مو، به سادگی آن را در پوست سر خود ماساژ دهید تا مو را قوی و تغذیه کند. این به افزایش تولید ملانین کمک می کند و درعین حال موجب نرم شدن موها می گردد.

> آفتاب بگیرید

تیره شدن پوست بدلیل قرار گرفتن در معرض آفتاب، نشانه ی آزاد شدن ملانین توسط پوست است که راهی برای پیشگیری از آسیب دیدگی پوست می باشد. کمی برنزه شدن در زیر آفتاب می تواند به افزایش سطح ملانین کمک کند و در عین حال ویتامین D مورد نیاز بدن را فراهم کند.

> مکمل های حاوی ویتامین های تولید کننده ملانین

- ویتامین A

- ویتامین C

- ویتامین های B6 و B12 ویتامین های گروه B

- پارا آمینوبنزوئیک اسید یا پانتوتنیک اسید بخشی از ویتامین B کمپلکس است که می تواند سفیدی مو را به تعویق بیندازد.

- اینوزیتول

- بیوتین

- نیاسین

ملانین با گذر زمان روی مو تاثیر می گذارد

در طول عمر یک انسان تغییرات رنگدانه ای زیادی برای ملانین اتفاق می افتد. به همین دلیل ممکن است یک کودک با موهای بلوند در نوجوانی و بزرگسالی موهایی نزدیک به رنگ قهوه ای داشته باشد.

عوارض جانبی مصرف بیش از حد ملانین مو

مصرف بیش از حد ملانین می تواند عوارض جانبی بسیار زیادی نه فقط برای موها بلکه برای سایر اعضای بدن ایجاد کند. به عنوان مثال وجود ملانین اضافی در سلول های پوستی می تواند باعث هایپرپیگمنتیشن شود. هایپرپیگمنتیشن یکی از رایج ترین عوارض جانبی تولید بیش از حد ملانین است. این نوعی بیماری است که باعث ایجاد رنگدانه ها یا لک های پوستی در بدن، از جمله صورت، دست ها و پاها می شود. این وضعیت می تواند رنگ پوست را به صورت ناحیه ای یا لکه ای تیره کند.

مصرف بیش از حد ملانین

جهت رزرو ساعت و روز خدمات در این مجموعه با شماره های تلفن : 44010470 - 021 همراه : 09376230845 تماس حاصل نمایید یا از قسمت رزرو انلاین وقت خود را رزرو نمایید تا پذیرای حضور شما عزیزان باشیم.


تقویت ملانین مو | جلوگیری از سفید شدن موها با ویتامین ها

در این مطلب منابع غذایی خوب برای تقویت ملانین مو ( رنگدانه) را بشناسید. همچنین با آگاهی ازعواملی که موجب سفیدی مو می شود، روند سفید شدن آنها ...

ملانین مو چیست؟ / در مورد آن چه می دانید؟

ملانین موی سر از سلول های رنگ دانه ای با نام ملانوسیت تشکیل شده است که در هر فولیکول موی سر وجود دارد. رنگ موها قبل از اینکه از پوست سر بیرون بیاید سفید است و ...

ملانین چیست؟

ملانین رنگدانه اصلی پوست و مو است که در سلولهای ملانوسیت ساخته می شود. ملانین چیست؟

ملانین و 5 راه برای افزایش طبیعی در بدن

هرچه ملانین بیشتری تولید کنید، چشم، مو و پوست شما تیره تر می شود. دکتر سمانه خلیلی. فهرست محتوا پنهان. عامل تعیین کننده رنگ مو چیست؟

مواد غذایی ملانین ساز - افزایش سطح ملانین بدن به طور طبیعی

ملانین یک ماده رنگ دهنده به پوست، مو و چشم می باشد و هرچه مقدار آن بیشتر باشد رنگ تیره تری ایجاد می کند. این ماده در بدن انسان و حیوانات تولید می شود. تحقیقات ...

ملانین چیست و چگونه می توان آن را افزایش داد؟

ملانین نوعی رنگدانه شناخته شده می باشد که در زیبایی چشم، پوست و مو تاثیرگذار می باشد. بسیاری از افراد وقتی نام این ماده را می‌ شوند...

دیدگاه خود را بیان کنید