فولیکولیت یا تورم فولیکل مو چیست؟

فولیکولیت یک بیماری پوستی است که در آن فولیکول های مو ملتهب می شوند. این بیماری معمولاً در اثر عفونت باکتریایی یا قارچی ایجاد می شود.

فولیکولیت یک بیماری پوستی است که در آن فولیکول های مو ملتهب می شوند. این بیماری معمولاً در اثر عفونت باکتریایی یا قارچی ایجاد می شود.

فولیکولیت یا تورم فولیکل مو چیست؟

شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۱۳۴۵ بازدید

فولیکول‌های مو، کیسه‌های بسیار کوچکی در پوست هستند. این فولیکول‌ها در محل رویش مو قرار داشته و تقریباً در همه جای بدن به‌غیراز لب‌ها، کف دست‌ها و کف پاها وجود دارند. اگر در فولیکول‌ها باکتری رشد کند یا مسدود شوند، قرمزرنگ و متورم می‌شوند.

فولیکولیت یک بیماری پوستی است که در آن فولیکول های مو ملتهب می شوند. این بیماری معمولاً در اثر عفونت باکتریایی یا قارچی ایجاد می شود. در ابتدا ممکن است مانند برجستگی های قرمز کوچک یا جوش های سر سفید در اطراف فولیکول های مو به نظر برسد. عفونت می‌تواند گسترش یابد و به زخم‌های پوسته‌دار تبدیل شود که درمان نمی شوند.

بیماری پوستی فولیکولیت خطرناک نیست اما به علت خارش، درد و ظاهر نامطلوب، می تواند اذیت کننده باشد. از طرفی، عفونت های شدید می توانند باعث ریزش مو و ایجاد زخم دائمی شوند.

این بیماری بر اساس این که چه تعداد فولیکول مو درگیر است به صورت سطحی یا عمیق طبقه بندی می شود. فولیکولیت عمیق معمولا شدیدتر است.

فولیکولیت مو

فولیکولیت سطحی

فولیکولیت باکتریایی

نوع متداول فولیکولیت است که با جوش های چرکی و خارش دار شناخته می شود و معمولاً در اثر باکتری استاف ایجاد می شود. این باکتری معمولاً روی پوست زندگی می کند اما می تواند از طریق زخم یا آسیب های پوستی وارد بافت های عمیق پوست شود.

فولیکولیت کاذب ریش

این نوع فولیکولیت که به نام خارش آرایشگر نیز شناخته شده معمولاً به دلیل موهای زیر پوستی رخ می دهد و روی 60 درصد مردان سیاه پوست و افرادی که موهای فر دارند تأثیر می گذارد. گاهی نیز ناحیه تناسلی افراد را درگیر می کند.

فولیکولیت وان آب داغ

این نوع فولیکولیت ناشی از نوعی باکتری به نام سودوموناس است که در آب استخرها و وان های آب گرم که در آنها سطح کلر و تعادل ph به طور مناسب کنترل نمی شود زندگی می کند.

علائم این عارضه معمولاً طی 72 ساعت بعد از این که فرد در معرض باکتری قرار می گیرد ظاهر می شود و بیشتر در نواحی از بدن که با مایو پوشیده شده یا پشت ساق پا دیده می شود. علائم خفیف بدون درمان طی 5 روز برطرف می شود.

فولیکولیت پیتروسپوروم

این نوع عفونت قارچی پوست که با ضایعات مزمن قرمز و خارش دار همراه می باشد معمولاً روی صورت و بخش های فوقانی بدن تأثیر می گذارد و به خصوص در نوجوانان و مردان بالغ شایع می باشد.

فولیکولیت عمقی

سیکوز باربه

این فولیکولیت نوع عمیق تر خارش آرایشگر است که می تواند به جای زخم و ریزش دائمی مو منجر شود.

کورک

زمانی که باکتری استاف باعث عفونت عمیق فولیکول مو شود کورک های متورم و چرکی به وجود می آید که به مرور بزرگ تر و دردناک تر شده و در نهایت می ترکند و تخلیه می شوند.

کورک های خوشه ای علائم شدیدتری نسبت به کورک های تنها دارند و ممکن است جای زخم کورک های بزرگ یا خوشه ای باقی بماند.

فولیکولیت گرم منفی

افراد مبتلا به آکنه که تحت درمان طولانی مدت با آنتی بیوتیک قرار دارند ممکن است این نوع فولیکولیت را تجربه کنند؛ زیرا آنتی بیوتیک ها روی تعادل باکتریایی پوست اثر منفی می گذارند. این عارضه معمولاً بعد از اتمام دوره مصرف آنتی بیوتیک برطرف می شود.

فولیکولیت ائوزینوفیلیکی

افرادی که به سرطان، مراحل پایانی ایدز یا اچ آی وی کنترل نشده دچار هستند به احتمال زیاد این نوع را تجربه می کنند. علائم این عارضه شدید و مکرر است و می تواند باعث افزایش رنگ دانه (لکه های تیره پوستی) شود. علت این مسئله ناشناخته است؛ اما برخی معتقدند کنه فولیکول مو می تواند علت اصلی آن باشد.

فولیکولیت مو

علت ایجاد فولیکولیت

- جوش بعد اصلاح مو

- موی زیرپوستی

- اصطکاک پوست بر اثر تراشیدن یا استفاده از لباس های تنگ

- لباس‌هایی که پوست را خراش می‌دهند

- گرما و تعریق، ناشی از پوشیدن دستکش های لاستیکی

- مواد مسدودکننده پوست مثل قیر یا روغن موتور

- پوشاندن پوست با وسایل غیرقابل تنفس مثل پلاستیک

- بیماری‌های پوستی مثل درماتیت یا آکنه

- جراحت پوستی مثل نیش حشره یا بریدگی

- استفاده از استخر آلوده

- زخم یا بریدگی عفونی

- ضعیف شدن سیستم ایمنی به دنبال شرایطی نظیر ابتلا به سرطان یا HIV

- اضافه وزن یا چاقی

- استفاده طولانی مدت از مواردی نظیر استروئید یا آنتی‌بیوتیک‌ها

- بیماری های پوستی خاص، مانند درماتیت و آکنه

- پوشش های قرار گرفته روی پوست مانند استفاده از چسب زخم

دیابت باعث کاهش قدرت مبارزه بدن با باکتری‌ها و دیگر ارگانیسم ها می شود و از این رو، شرایط ایجاد فولیکولیت ها بعد از عمل کاشت مو را تسهیل می‌کند.

فولیکولیت چگونه درمان می‌شود؟

درمان فولیکولیت به نوع و علت ایجاد آن بستگی دارد. موارد خفیف به درمان‌های خانگی پاسخ می‌دهند. در حالی که موارد شدید و متوسط نیاز به مداخلات درمانی بیشتری دارند.

براساس علت فولیکولیت داروهای مختلفی دردسترس هستند. داروهای ضدقارچ و یا آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است تجویز شوند. علاوه بر این داروهای ضدالتهاب هم ممکن است توصیه شوند.

انواع داروهای تجویزی

کرم‌های آنتی‌بیوتیک موضعی - آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی - کرم‌های ضدقارچ موضعی - شامپوهای ضدقارچ - ضدقارچ‌های خوراکی - کرم‌های استروئیدی - کورتیکواستروئیدهای خوراکی

نور درمانی

برخی مطالعات نشان داده است که نوردرمانی یا فوتوتراپی دینامیک به درمان فولیکولیت‌های عمقی کمک می‌کند. نوردرمانی گاهی در درمان آکنه هم موثر است. نوردرمانی و ترکیبات شیمیایی به کشتن ویروس‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها منجر می‌شوند.

تخلیه

گاهی اوقات پزشک با ایجاد برشی در محل زخم، چرک را از آن تخلیه می‌کند. این کار به درمان سریع‌تر فولیکولیت کمک می‌کند.

لیزر درمانی

انجام لیزر در مواردی می‌تواند به کاهش عفونت و بهبود فولیکولیت کمک کند. لیزر فولیکول مو را از بین می‌برد. بنابراین دیگر نمی‌تواند دچار التهاب یا عفونت شود. با این حال جلسات درمانی متعددی برای رسیدن به نتیجه مطلوب لازم است.

و درمان‌های خانگی کمپرس گرم و حمام و ...

فولیکولیت مو

عوامل ایجاد فولیکولیت پس از کاشت مو

دلایل متعددی می توانند باعث ایجاد فولیکولیت پس از کاشت مو شوند که از میان آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

عدم رعایت بهداشت

یکی از مهم ترین عوامل در ایجاد فولیکولیت، عدم رعایت نکات بهداشتی توسط زیباجویان است. لازم است که از سه روز پس از کاشت مو، هر روزه و به طور مرتب حمام کنید و البته اصول مربوط به شست و شوی صحیح موها پس از کاشت مو را نیز رعایت نمایید. یکی از عواملی که می تواند شما را مستعد ایجاد فولیکولیت کند، چربی بیش از اندازه سر است که با استحمام مرتب و استفاده از شامپوهای مناسب، می توان آن را کنترل نمود.

واکنش پوست به کاشت مو

در واقع ایجاد برش در برداشت و کاشت مو و درنتیجه تحریک پوست سر، یکی از دلایل ایجاد فولیکولیت پس از کاشت مو است. از طرفی برداشتن فولیکول ها از ناحیه بانک مو و جابجایی آن به منطقه دریافت کننده مو و استرسی که به فولیکول ها طی این جابجایی وارد می شود، آنها را مستعد ایجاد فولیکولیت می کند. بنابراین می توان وارد شدن شوک به ناحیه کاشت یا بانک مو را از عوامل موثر در ایجاد فولیکولیت دانست.

راهکارهای پیشگیری از ایجاد فولیکولیت

- رعایت بهداشت فردی و شست و شوی مرتب موها با شوینده های تجویز شده توسط پزشک،

- شستشو و ضدعفونی مرتب وسایلی که در ارتباط مستقیم با پوست سر هستند مانند کلاه،

- پرهیز از دست زدن به جوش ها یا فولیکولیت ها؛ چرا که با دستکاری آنها احتمال بروز عفونت را افزایش خواهید داد.

- افرادی که پوست بسیار چربی دارند، لازم است با مشورت پزشک، شامپوها و داروهای کنترل کننده چربی سر را استفاده نمایند.

- عدم استفاده از کلاه های تنگ،

- عدم تماس سر با نور مستقیم آفتاب،

- استفاده از کرم های موضعی تقویت کننده پوست سر،

- عدم قرارگیری طولانی مدت در مکان های مرطوب زیرا موقعیت را برای رشد بیشتر باکتری ها فراهم می کند.

- پرهیز از تیغ کشیدن موهای سر،

- دوری از محیط های آلوده که احتمال انتقال باکتری به فولیکول ها را فراهم می کنند؛ مانند استخرهای عمومی

فولیکولیت مو


جهت رزرو ساعت و روز خدمات در این مجموعه با شماره های تلفن : 44010470 - 021 همراه : 09376230845 تماس حاصل نمایید یا از قسمت رزرو انلاین وقت خود را رزرو نمایید تا پذیرای حضور شما عزیزان باشیم.


درمان قطعی فولیکولیت
التهاب فولیکول مو یا فولیکولیت چیست؟ فولیکولیت یک وضعیت پوستی شایع است که در آن فولیکولهای مو دچار التهاب می شوند. معمولاً این شرایط توسط عفونت‌های ...

علائم فولیکولیت چیست و درمان آن
فولیکولیت ونشانه های آن چسیت، برای درمان فولیکولیت چه راهکارهایی وجود دارد ، جوش بعد از اصلاح صورت ، زیر بغل ، التهاب فولیکول مو.
‎فولیکولیت یا التهاب فولیکول... · ‎چه چیزی باعث به وجود آمدن...

هر آنچه در مورد فولیکولیت باید بدانید
فولیکولیت چیست؟ فولیکولیت یک بیماری پوستی است که در آن فولیکول های مو ملتهب می شوند. این بیماری معمولاً در اثر عفونت باکتریایی یا قارچی ...

التهاب فولیکول مو یا فولیکولیت چیست؟
فولیکولیت چگونه درمان می‌شود؟ فولیکولیت چیست؟ فولیکول یک حفره کوچک پوستی است که از آن مو رشد می‌کند. هر دانه مویی که در بدن رشد می‌کند، از ...

فولیکولیت علائم، علل، تشخیص و درمان
عفونت های شدید می تواند سبب ریز مو (فولیکولیت ریزنده) و زخم های دائمی شود. اگر شما به فولیکولیت خفیف دچار شوید ... تاثیرات جانبی ناشی از این درمان ها چیست؟

یا عفونت ریشه مو - پیشگیری از فولیکولیت
فولیکولیت یا عفونت ریشه مو ممکن است به شکل موی واضح یا موهای کرکی دیده شود. یکی دیگر از عواملی که باعث فولیکولیت می شود استفاده از لباس های تنگ ...

فولیکولیت چیست و چطور درمان می‌شود؟
هر مویی که روی بدن شما وجود دارد از داخل یک فولیکول در زیر پوست رشد می‌کند. فولیکولیت زمانی اتفاق می‌افتد که فولیکول‌های مو عفونی می‌شوند.

مزایا و خطرات درمان‌های مختلف برای فولیکولیت باکتریایی و ...
فولیکولیت باکتریایی (bacterial folliculitis) عبارت است از التهاب کیسه‌های ریزی در پوست که از آنها موها رشد می‌کنند (فولیکول‌های مو).

فولیکولیت ، علایم ، دلایل و نحوه درمان آن چیست؟

به التهاب فولیکول مو بر اثر یک عفونت باکتریایی اصطلاحا فولیکولیت گفته می شود .بر اثر این وضعیت ، جوش های حاوی چرک ممکن است در هر جایی از بدن ایجاد شود.

فولیکولیت بعد از کاشت مو | علت، پیشگیری، خطرات و نحوه درمان

دیدگاه خود را بیان کنید